Echipa de cercetare

Dr. Oana David - Director de proiect

Dr. Oana David este în prezent conferenţiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Dr. Oana David este de asemenea director al Centrului European de Coaching (European Coaching Center), una dintre structurile de cercetare ale Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul UBB, începând cu data fondării acestuia, în 2009. Interesele majore de cercetare sunt centrate pe domeniul încorporării tehnologiei în intervenții validate științific pentru promovarea sănătății mintale. Pe baza proiectelor coordonate, Dr. Oana David a dezvoltat diverse produse tehnologice, printre care o aplicație de tip smartphone/tabletă pentru managementul stresului, folosind strategii de autoreglare emoțională bazate pe reevaluare (PsyPills), programul online pentru Părinți Raționali și Parenting Pozitiv și robotul RETMAN, un dispozitiv mecatronic pentru dezvoltarea abilităților emoționale la copii.


Dr. Alin Cordoș – Coordonator PixelData

Dr. Alin Cordoș este directorul general al SC PixelData SRL. Expertiza sa profesională este în domeniul standardelor DICOM și HL7. Dr. Cordoș are mai mult de 10 ani de experiență în dezvoltarea de software folosind următoarele platforme de dezvoltare și limbaje de programare: C++, Visual Studio (MFC, ATL, COM / DCOM), SQL, Java, C#, JavaScript, JSP (Pagini JavaServer), Visual Basic, C/C++, HTML, XML, Pascal, CVI (C pentru Virtual Instrumentation), LabView, Smallworld. Dr. Alin Cordoş are experiență extensivă în managementul bazei de date folosind SQL Server, servere PostgreSQL.

Dr. Ann Vernon – Consultant clinic

Dr. Vernon Ann este profesor emerit la Universitatea din Iowa de Nord, unde a fost coordonatorul Școlii și programelor de Consiliere și Sănătate Mintală. Este în prezent președinte al Institutului Albert Ellis, New York. Dr. Vernon a publicat numeroase cărți și a scris mai mult de 30 de capitole de cărți referitoare la consilierea copiilor și adolescenților și aplicații ale terapiei rațional-emotive și comportamentale (REBT) în cazul copiilor și adolescenților.

Dr. Bram Vanderborgh - Consultant robotică

Bram Vanderborght a finalizat studiile masterale in inginerie mecanica la Vrije Universiteit Brussel (VUB) în 2003. În mai 2007, el a primit titlul de doctor în Științe Aplicate. În mai 2006, acesta a efectuat cercetări pe roboții umanoizi HRP-2 în cadrul Laboratorului de Robotică mixt japonez/francez (JRL) în AIST, Tsukuba (Japonia). Din octombrie 2007-aprilie 2010 a lucrat în calitate de cercetător post-doctoral la Institutul Italian de Tehnologie din Genua (Italia), pe robotul umanoid iCub. Din Octombrie 2009 este numit profesor la VUB. Cercetările sale includ interacțiunea cognitivă și fizică robot-om, terapia asistată de roboți, acționarea compatibilă, roboții umanoizi și robotica de reabilitare. Din Octombrie 2011 este director de cercetare part-time la Universitatea Babes-Bolyai, Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, cu un proiect pe terapie asistată de roboți pentru tulburările de spectru autist.


Coordonatorii de echipă- Universitatea Babeș-Bolyai

Dr. Anca Dobrean - Coordonator echipă

Dr. Anca Dobrean este în prezent conferenţiar universitar şi director al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Dr. Anca Dobrean este în prezent director al proiectului de cercetare ” Eficienţa unei platforme web validate empiric pentru reducerea anxietăţii la copii şi adolescenţi: iDARE”, menit să dezvolte o platformă web pentru tratamentul tulburărilor de anxietate la copii și adolescenți. Aria de expertiză a Dr. Dobrean ține de evaluarea și intervenția psihologică validate științific în tulburările copilului și adolescentului.


Dr. Viorel Lupu - Coordonator echipă

Dr. Viorel Lupu este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", Catedra de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului (Șeful Departamentului în perioada 2008-2011). Domeniile sale principale de expertiză sunt: evaluare psihiatrică și intervenții fundamentate științific în tulburările copiilor și adolescenților.

Dr. Mădălina Sucală - Cercetător post-doctoral

Dr. Mădălina Sucală este în prezent lector universitar la Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. De asemenea, este membru al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapii și Sănătate Mintală Aplicată din cadrul UBB și director executiv al Clinicii Universitare de Psihologie "Babeș Bolyai - PsyTech". După finalizarea tezei sale de doctorat, Dr. Sucală a realizat un stagiu de cercetare post-doctorală la Mount Sinai School of Medicine, New York, unde a fost implicată în proiecte de cercetare care au adresat (1) impactul factorilor psihologici și eficiența tehnicilor de intervenție psihologică la pacientele supuse tratamentului cancerului de sân, și (2) utilizarea serviciilor online și tehnologiei în intervențiile psihologice.


Echipa de cercetare- Universitatea Babeș-Bolyai

Dr. Cristina Mogoașe - Cercetător post-doctoral

Dr. Cristina Mogoaşe este lector universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai (UBB). Teza ei de doctorat este axată pe rolul distorsiunilor cognitive în tulburările emoționale și psihosomatice. Dr. Cristina Mogoașe îndeplinește activități de predare în domeniul psihologiei cognitive clinice. Aceasta este psiholog clinician atestat și psihoterapeut acreditat în terapii cognitive și comportamentale. Dr. Mogoașe a urmat cursurile de licență și masterat în Psihologie Clinică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai.

Dr. Cristina Pop - Cercetător post-doctoral

Dr. Cristina Pop este asistent de cercetare în mai multe proiecte în curs de desfășurare în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Dr. Cristina Pop a urmat cursurile masterale în Psihologie Clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai. Din 2008 până în 2011, a lucrat la Asociația Autism Transilvania ca psiholog, iar din 2010 a fost șeful Departamentului de Cercetare al Asociației Autism Transilvania. În prezent, ea este implicată în mai multe proiecte de cercetare în curs de desfășurare, printre care - "Explorarea terapiei asistate de roboți în cazul copiilor cu tulburări din spectrul autist" – se desfășoară în colaborare cu Universitatea Vrije din Bruxelles. Ea este psiholog clinician și psihoterapeut atestat în psihoterapie cognitivă și comportamentală.

Dr. Cardoș Roxana - Cercetător doctorand

Roxana Cardoş este psiholog clinician și psihoterapeut sub supervizare certificat de Colegiul Psihologilor din România. Este licențiată în psihologie (2011) și a terminat masteratul de „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2013), ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În prezent, Roxana îşi continuă studiile in cadrul Universităţii Babeş-Bolyai fiind student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific” începând cu octombrie 2013. Interesele ei de cercetare vizează analiza multinivelară a intervenţiilor mediate de calculator în anxietatea de zbor cu avionul.

Dr. Horea Oltean - Cercetător doctorand

Horea Oltean este psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental certificat de Colegiul Psihologilor din România. De asemenea, este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific” începând cu octombrie 2014. Este licențiat în psihologie (2012) și a terminat masteratul de „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2014), ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Interesele principale de cercetare vizează efectele unor particularități ale limbajului asupra emoțiilor, cognițiilor și comportamentelor.

Dr. Alina Cimpean - Cercetător doctorand

Alina Cimpean este psiholog clinician și psihoterapeut, specializat în terapie cognitiv-comportamentală, acreditată de Colegiul Psihologilor din Romania. Este licențiată în psihologie și are un masterat în ”Tehnici Cognitive pentru Controlul Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman”, în cadrul Universității Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. In prezent, este student doctorand în cadrul Școlii Doctorale ”Psihodiagnostic Clinic și Intervenții Psihologice Validate Științific”, unde studiază rolul evaluărilor cognitive în cazul emoțiilor asociate durerii, respectiv, în cazul intensității durerii.

Dr. Silvia Măgureanu - Cercetător post-doctoral

Silvia Magurean este lector în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara. Teza ei de doctorat (2014) a vizat schimbarea cognițiilor automate/implicite legate de fumat. Începând cu 2009 a participat la mai multe proiecte de cercetare care urmăreau evaluarea și schimbarea reacțiilor și cognițiilor automate. Interesele sale de cercetare au în vedere aplicațiile practice ale teoriilor si metodelor cogniției sociale implicite în sfera psihologiei personalității, psihologiei organizaționale și a sănătății.

Răzvan Predatu - Cercetător doctorand

Predatu Răzvan este psihoterapeut sub supervizare certificat de Colegiul Psihologilor din România. Este licențiat în psihologie (2013) și a terminat masteratul de „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie” (2015), ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În prezent, Răzvan îşi continuă studiile in cadrul Universităţii Babeş-Bolyai fiind student doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific” începând cu octombrie 2015. Interesele lui de cercetare vizează rolul dificultăților de reglare emoțională în sănătate și boală.


Echipa PixelData

Vlad Gavriletea este în prezent programator la SC PixelData SRL. El are o experiență extensivă de lucru constând în 10 ani vechime în industria IT, fiind specializat în software-ul medical și având o foarte bună înțelegere a nevoilor specifice acestui domeniu. Cunoștințele solide de IT, precum și înțelegerea aprofundată a domeniului medical l-au recomandat pe Vlad Gavriletea ca lider în numeroase proiecte de software care s-au dovedit a fi un real succes pentru clinici, spitale și centre de imagistică. Abilitățile sale în proiectarea și întreținerea bazelor de date au ajutat la oferirea de aplicații de înaltă receptivitate, care rulează pe medii securizate, cât și instrumente de monitorizare pentru suportul echipelor tehnice.


Marius Eugen Rotariu este programator la SC PixelData SRL. Are o experiență extensivă de lucru și anume 10 ani vechime în dezvoltarea de software. Este programator dezvoltator Senior C++, cu o cunoaștere foarte aprofundată a standardelor DICOM și a algoritmilor de procesare a imaginilor. Are o experiență extensivă în aplicațiile software PACS și DICOM. A avut un rol foarte important ca dezvoltator în Sistemul de Informații al Spitalulului (Hospital Information System), aplicația software dezvoltată în cadrul proiectului de cercetare SIMIMED.

Călina Andra – Maria Stoica lucrează la PixelData pe poziția de specialist baze de date SQL, testare de software. Are experiență în structuri de baze de date și limbajul SQL, precum și în testarea aplicatiilor de software medical (HIS, RIS, PACS). Este specializată în software-ul medical, având o foarte bună înțelegere a nevoilor din acest domeniu.