Centrul European de Coaching

și Universitatea Babeș-Bolyai

Organizația coordonatoare a proiectului REThink este Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. UBB este o universitate cu tradiție și valori europene multiculturale, clasată ca universitate de cercetare de top din România și Europa de Centrală și de Est.

Centrul European de Coaching este o unitate de cercetare a Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, dedicată coaching-ului validat științific. Centrul are un comitet de conducere format din experți internaționali de top și lucrează în strânsă colaborare cu organizații internaționale din domeniul intervențiilor psihologice cognitiv-comportamentale: Institutul Albert Ellis și Asociatia Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental. Centrul European de Coaching a fost recunoscut drept Centru de Cercetare de Excelență, de către UBB, în anul 2013.

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie este parte a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și este considerat școală de excelență în UBB și unul dintre departamentele cele mai de success ale universității, luand în considerare indicatori precum numărul de studenți, publicațiile internationale ISI și fondurile atrase. Pe baza evaluării efectuate de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2011, Școala de Psihologie din Cluj a fost clasată pe primul loc la nivel național.

Proiectul REThink este dezvoltat în colaborare cu International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health (Institutul Internațional), un institut de cercetare de excelență al Universității Babeș-Bolyai. Mai precis, Insititutul Internațional reprezintă dezvoltarea la nivel internațional a departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai. Institutul are două platforme de cercetare de nivel internațional: (1) Platforma de Roboterapie și Realitate Virtuală (Platforma Matrix) și (2) Platforma de imagistică avansată - MRI / EEG - în Științele Cognitive Clinice (Platforma SkyRa). Proiectul REThink este parte a Platformei de Roboterapie şi Realitate Virtuală (Data Laboratory), condus de Prof. Univ. Dr. Daniel David.